Ekonomi

Meta ve Amazon hisseleri kazançlara tepki gösteriyor

Meta Platformlar (NASDAQ: META) ve Amazon (NASDAQ: AMZN .com, üç aylık sonuçlarının açıklanmasının ardından Perşembe günü sonunda toplam 280 milyar dolar değer kazanarak borsa değerinde önemli bir artış kaydetti. Meta’nın hisseleri %14’ten fazla artışla 451 dolara yükseldi ve piyasa değerini 148 milyar dolar artırarak 1,16 trilyon dolara çıkardı.

Bu artış, Facebook’un arkasındaki şirket Meta’nın ilk temettüsünü açıklaması ve güçlü reklam ve cihaz satışlarının etkisiyle gelirinin Aralık çeyreğinde %25 artarak 40,1 milyar dolara yükseldiğini bildirmesinin ardından geldi.

Amazon’un hisseleri, şirketin tatil sezonundaki güçlü çevrimiçi harcamalar sayesinde Aralık çeyreğinde beklenenden yüksek gelir açıklamasının ardından %8 arttı. Bu artış Amazon’un piyasa değerini 1,78 trilyon dolara çıkardı.

Meta, kazanç raporunda 2024 sermaye harcamalarını önceki iddiasına göre 2 milyar dolar artırarak 30 milyar ila 37 milyar dolar arasına çıkarmayı planladığını duyurdu. Şirket, bir kısmı yapay zekaya ayrılacak sunuculara yatırım yapmayı planlıyor.

İlgili pazar hamlelerinde, yonga üreticileri Nvidia ve Advanced Micro Devices’ın her ikisi de genişletilmiş ticarette hisse değerlerinde yaklaşık %2’lik bir artış görürken, sunucu üreticisi Superior Micro Computer da %2 oranında değer kazandı. Meta’nın genişletilmiş ticari piyasa değeri artışı, daha küçük bir sosyal medya rakibi olan Snap Inc.’in tüm değerlemesinin beş katından fazlaydı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

altunhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu