Haber

TED Üniversitesi Dr. Armin Laschet’e Fahri Doktora Verildi

Alman siyasetçi Dr. Armin Laschet’e TED Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

TED Üniversitesi Koleji kampüsünde düzenlenen törene, Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz, AB Türkiye Delegasyonu Lideri Nikolaus Meyer-Landrut, Türk Eğitim Derneği Genel Lideri Selçuk Pehlivanoğlu, Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Walter Glos, TED Üniversitesi’nden akademisyen ve öğrenciler ile idari çalışanlar katıldı. . Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Alman İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TEDÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu açılış konuşmasında, “Üniversite olarak eğitim, araştırma ve topluma katkı olmak üzere üç temel misyonumuz var. İlk ikisini birleştirip üçüncüsüne özel değer veriyoruz. Bu bağlamda” Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerine bağlı ve gelecek misyonuna sıkı sıkıya bağlı bir eğitim kurumuyuz. “Amacımız küresel sorunlarla baş edebilen mezunlar yetiştirmektir. Dr. Laschet’e fahri doktora ünvanı vermemizin nedeni, onun iki ülke ilişkilerine katkı sağlamanın yanı sıra yaklaşımıyla başkalarına da ilham vermesi ve çeşitli alanlarda işbirliklerine öncülük etmesidir” dedi.

‘İŞBİRLİĞİMİZE DEVAM ETMELİYİZ’

TED Üniversitesi çatısı altında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve kendisine sunulan diplomanın önemini dile getiren Dr. Armin Laschet, “TED Üniversitesi genç bir üniversite ama TED ideali, Mustafa Kemal’in değiştirebileceğiniz öğretisine dayanmaktadır. Eğitim yoluyla ülkeme ulaşmayı hedefliyorum. Bu benim hayatım boyunca takip ettiğim bir ideal. Başkentte olması da çok değerli. Bağlarımızı güçlendirmeli, işbirliklerimizi sürdürmeliyiz.” .

Türk Eğitim Derneği Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, “Laschet’in diyalogu, anlayışı ve farklı toplumlar arasındaki iş birliğini öne çıkarma konusundaki özverisi toplumumuzda büyük ve unutulmaz bir etki bıraktı. Bugün burada bir araya geldik. Laschet’in başarılarını kutlayın.” söz konusu.

Armin Laschet’e TEDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. tarafından fahri doktora unvanı verildi. Levent Akdeniz cübbesini takdim ederken, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu giydirdi.

ARMIN LASCHET HAKKINDA

Kapsayıcı ve kabul edici bir göç politikası benimsemek, herkese eşit fırsatlar sunan bir eğitim sistemi önermek, belirli etnik kökenlerin veya dini inançların eğitim için mücadele etmeye mahkum olduğu kalıplarını reddetmek, ‘Yükselen Cumhuriyet’ vizyonunun özünü vurgulamak, bireyler için fırsat eşitliği sağlamak Menşei ülke bazlı değil, mevcut ikametgahınıza göre sağlanması gerektiğini iddia eden Dr. Armin Laschet, 2021 yılından bu yana Almanya Federal Meclisi Üyesi. Dış İlişkiler Komitesi’nde ise Rusya, Türkiye, İsrail ve İbrahim Anlaşmalarına dahil olan ülkeler. Dr. Armin Laschet aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu