Sağlık

Kalp sağlığını destekleyen kuruyemiş: Kajunun faydaları ve zararları!

Anavatanı Güney Amerika ve Karayipler olan kaju, bilinen bir atıştırmalık olmanın ötesinde, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen bir besin olarak öne çıkıyor. Burada kaju fıstığının kalp üzerindeki yenileyici etkilerini ve kaju fıstığının depresyona faydalarını sizler için sıraladık!

SADECE ATIŞTIRMALIK DEĞİL ŞİFA MAĞAZASI!

Kaju fıstığı, lezzetli bir atıştırmalık olmanın ötesinde, sağlıklı beslenme arayışında olanların diyet listelerine girmeyi başarıyor. Ayrıca süt ürünleri yerine krem ​​peynir, krema, tereyağı ve kaju ezmesi gibi çeşitli ürünlerde kullanılabilecek bir alternatif haline geliyor.

KAN BASINCINI DÜŞÜRÜYOR!

Uzman Valentina Duong’un önerdiği gibi günde bir avuç kaju fıstığı tüketmenin kan basıncını düşürüp kalp sağlığını iyileştirebileceği belirtiliyor. Duong, kaju fıstığının iyileştirilmiş trigliserit seviyeleri ve düşük kan basıncı ile ilişkili olduğunu vurguluyor.

DİYETİMİZE MUTLAKA EKLEYİN!

Şiraz Tıp Bilimleri Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, daha fazla çiğ kaju tüketmenin kalp sorunları da dahil olmak üzere kardiyometabolik faktörleri kontrol edebileceğini ortaya koyuyor. Kaju fıstığının sistolik ve diyastolik kan basıncını düzenleyerek TG düzeylerini iyileştirme potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor.

TUZLA KAVURULMUŞ CASHJOW’LARA DİKKAT!

Cleveland Clinic’in araştırmasına göre, tuzlanmış kaju fıstığının yüksek tuz içeriği, yüksek tansiyon riskini artırabilir. Tuzlu yiyeceklerden uzak durarak ve hazır ambalajlı kajuların tuz içeriğini kontrol ederek sağlığınızı riske atmadan bu lezzetli atıştırmalıkların tadını çıkarabilirsiniz.

guroymakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu