Ekonomi

Nasdaq Inc. fintech büyümesi sayesinde 4. çeyrekte %24,6 kâr artışı sağladı

Nasdaq Inc., fintech analitik iş biriminin güçlü performansına bağlı olarak dördüncü çeyrek kârında önemli bir artış bildirdi. Sunduğu hizmetleri daha geniş bir yelpazedeki bilgi ve analitik hizmetlerini kapsayacak şekilde çeşitlendiren borsa operatörü, analitik işinde geçen yılın aynı dönemine göre %32,3’lük bir gelir artışı elde ederek toplam 860 milyon dolar gelir elde etti.

Çözüm iş kolunun finansal teknoloji segmenti özellikle güçlü bir büyüme gösterdi; gelirler önceki yıla göre 231 milyon dolardan 399 milyon dolara yükseldi. Bu artış, Nasdaq’ın önceki yılın dördüncü çeyreğindeki 317 milyon dolar veya hisse başına 64 sentten 395 milyon dolar veya hisse başına 72 sentlik düzeltilmiş kazancına katkıda bulundu.

Jeopolitik gerilimler ve Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını artırması nedeniyle son iki yıldır durgun olan ABD halka arz piyasasına rağmen Nasdaq, listelemelerde artış bildirdi. Toplam listeleme sayısı, bir önceki yılın aynı dönemindeki 18’den dördüncü çeyrekte 28’e yükseldi. Bu, veri ve listeleme hizmetlerinden elde edilen gelirde %3,8’lik bir artışa katkıda bulundu.

Kapanış çeyreğinde Nasdaq için dikkate değer listeler arasında Softbank destekli Arm, güneş enerjisi şirketi Nextracer ve NASDAQ:CART’ta listelenen market alışverişi teslimat uygulaması Instacart yer aldı. Analistler ABD ekonomisinin yumuşak inişine ilişkin iyimserliklerini dile getirirken, bu listelemeler halka arz piyasasının potansiyel olarak iyileştiğinin altını çizdi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu