Sağlık

Dört şubede randevu sorunu devam ediyor; Koca, ‘Çözüm arıyoruz’ dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) randevu sorunlarının yaşanmaması adına yeni uygulamaların başlatıldığını söyledi.

Koca, bunların belli ölçüde sonuç verdiğini vurgularken, “Özellikle bazı şubelerde MHRS randevularında sorunlarımız kısmen devam ediyor.”

Sağlık Bakanı şöyle devam etti: “Dermatoloji, plastik cerrahi, göz, Kulak Burun Boğaz (KBB) gibi branşlarda sorunlar yaşıyoruz. Gerektiğinde mesai dışı uygulamalar yaparak, gerektiğinde hekim desteği sağlayarak bunu çözmeye çalışıyoruz. gerekli.”

Rapor için yeni çözüm

Yaşlıların kendilerinden sorumlu hekime emanet edileceği Sağlıklı Yaşlanma Merkezleri’nin (LIFE) sayısını artırmaya başladıklarını vurgulayan Koca, uygulamanın 80 yaş üstü kişilerle başladığını, ancak yaşlıların kendilerinden sorumlu hekime emanet edilmesinin amaçlandığını söyledi. Gelecekte 65 yaş üstü kişilere hizmet verilecek.

Doktor, hemşire, tıbbi sekreter ve teknisyenlerin görev yaptığı bu merkezlerde hastaların evlerinde ziyaret edileceğini, rapor, reçete gibi bazı süreçlerin, hastaların merkeze gelmelerine gerek kalmadan, online sistem üzerinden uzaktan çözüleceğini anlatan Prof. Koca, bu kapsamda hastaların hastaneye gitmelerine gerek kalmadan bazı işlemlerini online sistem üzerinden yapmalarına olanak tanınacağını söyledi. “Teletıp” uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti.

Bakan Koca, “Teletıp sistemini hastanelerdeki hem aile hekimliği hem de poliklinik süreçlerinde devreye almak istiyoruz. Sistem ilk olarak Sağlıklı Yaşlanma Merkezlerimizde başlayacak.” Bir açıklama yaptı.

Hastaneye gitmeye gerek kalmayacak

Koca, uzaktan sağlık hizmeti Teletıp gibi sağlık hizmetleriyle özellikle kronik hasta grubuna yönelik bazı süreçleri hastaneye gelmelerine gerek kalmadan gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Koca, şunları kaydetti: “Kronik hastalarımızın toplam yüzde 22’si rapor, reçete ya da muayene için hastanelere başvuruyor. Bu başvuruları hastaneye gelmelerine gerek kalmadan online olarak çözmemiz mümkün olabilir. Dolayısıyla, ” Bu noktalardaki hasta yükünün daha da azaltılmasıyla MHRS sorunu da hafifleyecektir.” Biz bunu çözmek istiyoruz.”

haber-luleburgaz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu