Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş öğrencilerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” kapsamında Ankara’ya gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, Piri Mehmet Paşa Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve Aksaraylı velilerden oluşan 38 kişilik grubu cumhurbaşkanlığı toplantı salonuna kabul etti.

Başkanlığının çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirten Erbaş, çocukların ve gençlerin daha fazla etkinlikte yer almasını istediklerini ifade etti.

İslam dininin temelinin eğitimle atıldığını vurgulayan Erbaş, “Önemli değil mi? İlk inen sure ‘oku’ ile başlar. İkinci inen sure ‘yaz’ ile başlar. İslam’ı unutmayın, bununla her zaman gurur duyacağız, övüneceğiz, medeniyetimize sahip çıkacağız. Ama bunu yaparken de çok okumamız, kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor.” sözlerini kullandı.

İbn Sina, Biruni, Farabi, Akşemseddin gibi alimlerden örnekler veren Erbaş, “Arapça, tefsir, hadis, fıkıh, kelam, din dersleri… Bunlar ne kadar önemliyse matematik, fizik, sosyal bilgiler, tarih ve bilim.bizim inancımıza göre islamiyet ilme ve bilime çok önem verir.” değerlendirmesini yaptı.

Erbaş, ziyaretin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

kuyucakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu