Haber

Afşin’de 50 yıllık şehir planlaması uygulanıyor

Afşin deprem bölgesinde şehircilik yapılıyor

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven:

“50 yıllık şehir planı hızla hayata geçiyor”

Afşin Belediyesi’nin deprem öncesi 50 yıllık şehir planlamasını tamamlaması, yüzyılın afetinden etkilenen bölgede normalleşmeye yönelik adımların en hızlı şekilde atılmasını sağladı.

“84 bin nüfuslu Kahramanmaraş’ın en büyük ilçelerinden biri olan Afşin’de kurulan 10 bin dönümlük yeni yaşam alanı 150 bin kişiyi rahatlıkla barındırabilecek”

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş Afşin Belediyesi’nin deprem öncesi 50 yıllık şehir planlamasını tamamlaması, yüzyılın afetinden etkilenen bölgede en hızlı normalleşme adımlarının atılmasını sağladı. 84 bin nüfuslu Kahramanmaraş’ın en büyük ilçelerinden biri olan Afşin’de kurulan 10 bin dönümlük yeni yaşam alanında 150 bin kişinin rahatlıkla yaşayabileceği belirtildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi uzmanları tarafından 2018 depremi öncesi bir yıl süren inceleme sonucunda jet yüzeyine kurulan yeni şehrin, temiz havasıyla kaliteli bir yaşam alanı olduğu tescillendi. sağlam kayalık tabanının yanı sıra. Afşin Belediyesi, depremde yaşanan kayıpların ardından depreme yönelik güçlü bir kentsel dönüşüm planı olan “Yeni Şehir Planı”nı hazırladı. Afşin Belediyesi, depremden etkilenen 11 ilde yeni konut yapımı için çalışırken, daha önce yaptığı imar planlarını da hızla hayata geçirerek ilçeyi normalleşmede bir adım öne taşıdı.

Başkan İtimat: “50 yıllık şehir planı hızla hayata geçiyor”

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih İnanç: “Asrın afeti 11 il ve ilçede yaşandı. Madem gelecek planları yapıyoruz, inşallah şehir yerleşimlerinde bunu en hızlı hazırlayan, tahsis eden şehir oluruz.” kalıcı meskenlerin olduğu ve en hızlı şekilde normalleştiği bir yer.Aslında Afşin’in geleceği biziz.50 yılını planladık.Hava sirkülasyonu olan, termik santralin hiçbir zararlı etkisi olmayan, bir de bu alanı yaptık. ODTÜ’nün belirlediği sağlam temel ve imar çalışmalarına başladık.2021’de uygulamayı bitirdik.Depremden sonra yeni yerleşim yeri aramadık aslında hazırdı.Önceden plan yapma lüksümüz vardı TOKİ hızlı bir şekilde lojmanlara başladık.İki ay sonra daimi konutlarımızı teslim etmeye başlayacağız.Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.Organize Sanayi Bölgemizin kararnamesi de çıktı.Bu adımla birlikte biz de başaracağımızı düşünüyoruz. 3 yılda 150 bin nüfus projeksiyonuna ulaşacağız. Bu kadar nüfusu nereye koyacaksınız derseniz, Yeni imar alanımız 150.000 kişiye ev sahipliği yapıyor. Eski Afşin’imizde 120 bin kişilik bir alanımız vardı, planladığımız alanlar, her şey hazır. Bu anlamda bunun avantajını da şehrimize kazandıracağımıza inanıyorum” dedi.

“Afşinlileri güzel günler bekliyor”

Harita Yüksek Mühendisi Durdu Mehmet Güneş, “Afşin Belediyemiz imar planı yaptığı bölgede imar çalışmalarımızı da gerçekleştirdi. İmar planlarımızı yaptırmamız yetmedi. TOKİ’nin hızlı ve keyifli başlamasının en büyük sebeplerinden biri de, yaptığı imar çalışmaları oldu. onsekizinci sayı.hızla TOKİ’ye hemen yer tahsis edildi.Birinci, ikinci ve dördüncü etapların ihaleleri yapıldı.Şu anda beşinci etap hazırlanıyor.TOKİ’lerin altı bin konut şeklinde bölgede bu kadar hızlı yapılmasının sebebi Afşin Belediyemizin 50 yıllık planıdır. Hızlı bir şekilde hayata geçirmek ve hayata geçirmekti” dedi.

Proje Yöneticisi Savaş Gülşen, “Şehir planlarının deprem öncesi hazırlanmış olması nedeniyle üretimlere çok daha hızlı başlayabildiğimiz Afşin’de normalleşme hızla devam ediyor. Tüm ekiplerimiz ile 7/24 gece gündüz üretimlerimizi sürdürüyoruz. tez zamanda çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Afşin halkının da konteyner ve çadır kentlerden kurtularak kalıcı meskenlerine yerleşip buradaki hayatı normal bir şekilde sürdürmelerini temenni ediyoruz. 50 yıllık planı hazır olan Afşin’den bu yana, gerçek açılımını bu tarafa doğru hızlandırdı, umarım çok daha keyifli günler onları bekliyor olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu