Haber

Uluslararası otomobil kaçakçılarına “fren operasyonu”

Otomobil kaçakçılığı kabahatinden yürütülen soruşturma kapsamında Konya merkezli 10 ilde düzenlenen “fren operasyonu”nda 12 kişi yakalanırken çok sayıda araca el konuldu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün tespitleri doğrultusunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla kısa süre önce otomobil kaçakçılığı suçuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü suçları.

Soruşturmada, kesintili ithalat (turistik kolaylıklar) kapsamında Türkiye’ye getirilen araçları üçüncü kişilerin kullanımına bırakan, araçları parçalarına ayırarak yurt içinde satan veya büyük vergi kayıplarına yol açan suç örgütünün faaliyetleri tespit edildi. kaçak kayıt yapılarak tespit edilmiştir.

Suç örgütünün 2018-2022 yılları arasında “turizm tesisleri” kapsamında tahmini değeri 240 milyon lira olan 115 aracı Türkiye’ye getirdiği belirlendi.

Zanlılar ve araçlarla ilgili yapılan incelemelerde Türkiye’ye araç getirdiği tespit edilen yabancı uyruklu kişilerin olduğunun belirlenmesi operasyona uluslararası boyut kazandırdı. Bu kapsamda yabancı uyruklu kişilerin araçları kurye olarak kullanarak Türkiye’ye getirilmesi sürecinde rol oynadığı belirlendi.

Zanlıların kabahatten elde ettikleri gelirlerin ortaya çıkarılması için yürütülen soruşturmalarda yüklü miktarda şüpheli para transferi ortaya çıktı.

Yaklaşık 1,5 yıldır yürütülen çalışmalar sonucunda bugün 10 ili kapsayan Konya merkezli operasyon başlatıldı. Konya, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir, Samsun, Hatay, Ankara ve Antalya’daki adreslere 29 Türk vatandaşı ve 7 yabancı zanlının yakalanması için operasyon düzenlendi.

Operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, 15 çekici otomobil, 5 otomobil, 15 treyler ve çok sayıda ruhsat, değişim sürecinde kullanılan pay ve şasi plakası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya polis güçlerini tebrik etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Uluslararası otomobil kaçakçılarına yönelik ön hazırlık. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Genel Müdürlüğümüzün 1,5 yıldır yürüttüğü titiz çalışma kapsamında 12 kişi ve çok sayıda polis memuru görev yapıyor. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının 10 ilde yürüttüğü soruşturmalar.Araç yakalandı.Operasyon devam ediyor.Kahraman polisimiz Allah yardımcınız olsun ayağınıza taş değmesin.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu