Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği: TCMB Başkanı parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Lideri Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimi ile görüş birliğine vardı.

Türkiye Bankalar Birliği, Erkan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, toplantıda dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin, bankacılık branşındaki son durumun ve geleceğe yönelik beklentilerin ele alındığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bankacılık sektörünün gündemindeki konulara ilişkin görüş ve öneriler Yönetim Kurulu tarafından Sayın Liderimize sunuldu.
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, toplantının çok faydalı geçtiğini belirtti. Bankacılık bölümünün dayanıklı ve sağlıklı bir yapıya sahip olduğunu, paydaşlarına güven duyduğunu, yüksek uluslararası standartlarda hizmet verdiğini ve ekonomi politikalarının ilgili tüm birimlere doğru bir şekilde iletilmesi konusunda değerli bir misyon üstlendiğini belirtti.
Lider Çakar, düşük enflasyonun sağladığı öngörülebilir faaliyet ortamının ve uluslararası kabul görmüş düzenlemelerin TL cinsinden bankacılık sektörünün büyümesinde ve güçlenmesinde değerli rol oynadığını belirtti. İstihdam sağlayan, cari işlemler açığını azaltan, katma maliyeti yüksek üretim yapan, dünya pazarlarında rekabetçi ihracatın finansmanını sağlayan nitelikli yatırımların insanımızın refahının artmasına daha fazla katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı.
TCMB Başkanı Erkan, enflasyonla mücadelenin bir an önce tesis edilmesi amacıyla mali sıkılaştırma sürecinin başlatıldığını belirterek, tüm ekonomik aktörlerin enflasyon görünümüne kadar görevlerini yerine getirmede kararlı bir duruş sergileyeceklerinden emin olduklarını belirtti. iyileştiği açıktır.
Erkan, bankacılık bölümünün sağlıklı bilanço yapısının ülkemizde sürdürülebilir ekonomik büyümenin devamına, istihdamın artırılmasına ve cari işlemler hesabındaki kalıcı iyileşmeyi hızlandıracak stratejik yatırımların desteklenmesine katkı sağlayacak düzeyde olduğuna dikkat çekti. istikrar.
Erkan, “Türkiye Bankalar Birliği’nin makroihtiyati çerçevenin sadeleştirilmesine ilişkin görüş ve önerilerini aldık. Etki analizi yapılarak sadeleştirme süreci kademeli olarak gerçekleştirilecektir” dedi.
Ekonomide öngörülebilirliği artırdığımız ölçüde girişimcilerimizin gerçek kararlar alıp çok daha verimli faaliyetler yürüteceklerine inandıklarını söyleyen Önder, sektörle yakın işbirliği içinde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu