Haber

Trabzon’da boğulma tehlikesi yaşayan 6 kişiden 5’i kurtuldu, 1’i kayıp

TRABZON’un Çarşıbaşı ilçesi sahilinde denize giren aynı aileden 4 kişi akıntıyla sürüklenmeye başlayınca, kıyıdaki akrabalarından 2’si denize atladı. Yakınlarını kurtarmak isteyen 2 kişinin dalgaların açıkta sürüklendiğini gören sahildeki cankurtaranlar ve sahildekiler, botlarla denize açıldı. Kurtarma çalışmaları ile dalgaların ortasında hayatta kalmaya çalışan 5 kişi tekneye alınarak kıyıya çıkarılırken, Tekin Yeşilay (21) ise kayıplara karıştı. Kayıp Yeşilay’ı arama çalışmaları sürüyor.

Olay, saat 16.00 sıralarında ilçenin Kaleköy mevkiinde meydana geldi. Afyon’dan Trabzon’a tatil için gelen 6 kişilik bir ailenin 4 üyesi serinlemek için sahildeki mendirekten denize girdi. Akıntıya kapılan 4 kişi imdat çığlıkları atarken, mendirekteki yakınları yardım isteyerek denize atladı. Kendi imkanlarıyla yakınlarını kurtarmak isteyen iki kişi akıntıya kapılarak açıkta kaldı.

TEKNE VE CAN KOVASI İLE KURTARIN

O sırada sahilde bulunanlar çevredekilerden yardım istedi. Cankurtaran ve boğulma bölgesine yakın başka bir plajın sahibi, cankurtaran simidi ve bir botla denize açıldı. Dalgaların ortasında yaşam mücadelesi veren 1’i kadın 1’i kız 5 kişi, teknedekiler tarafından kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Tekin Yeşilay’a ulaşılamadı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiye ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından 5 kişi çevre hastanelere sevk edildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve jandarma ekipleri, denizde kaybolan Tekin Yeşilay için arama kurtarma çalışması başlattı. Arama çalışmaları havadan helikopterlerle de destekleniyor.

‘BU BEDEN MAVİYDİ’

Sahilde bulunan işletmenin cankurtaranı Tolgahan Zeynel, boğulma tehlikesi yaşayan ailenin feryatları üzerine yardıma koştuklarını belirterek, “Karşı sahilde bulunan 2 çocuk koşarak yardım istedi. Canım simit koşarak geldi.Kıyıda 2 kişi vardı 4 kişi denizde boğuluyordu.3 kişi götürdük durumları ağır.Bir abla vardı 21 yaşında. O hala kayıp. Hala onu arıyorlar. 2 kişi yüzerek aldık. Bir çocuk akıntıyla ileri gitmişti. Arkadaşımız tekneyle çıkardı. Nefes alamamaktan vücutları morarmıştı” dedi.

‘2 ÇOCUK YARDIM İSTEDİ, 3 KİŞİYİ KURTARDIK’

Karşı plajın işletmecisi Harun Aydın, “Karşı plajda oturuyorduk. Bu plajda yüzen 2 çocuk ‘Allah aşkına yardım edin boğulan var’ diyerek yardım istedi. “Akım çoktu, yaklaşamadık. Kıyıda bir abla vardı. Onu kıyıdan çıkardık. Afyon’dan misafirler gelip denize girdiler. Bu havada denize girilmez, akıntı çok olur” dedi.

‘ARKADAŞIMLA 2 ÇOCUĞU KURTARDIM’

Olay sırasında arkadaşıyla birlikte denizde yüzen Yusuf Berk Yüksek (13), şahısların denizde boğulduğunu görünce yardım istediklerini söyledi. Yüksel, “Arkadaşlarım ve Münir hocamızla denizde yüzüyorduk. Olayı görünce paniğe kapıldık. 2 çocuğu kurtardık. O anki heyecanımla bağırıp ‘polisi arayın’ diyerek yardım istedim. “Çalışıyorduk. Kayaların üzerine çıktık ve denizdeki çocuğa ‘panik yapma’ diye bağırdık. O sırada tekne gidip onu aldı. Sahilde kimi gördüysem ambulansı ya da polisi arayın diye bağırdım.”

‘Çocukları annemiz ölecek diye endişeleniyordu’

Salih Can Saka (12), denizde boğulma tehlikesi yaşayan aileyi kurtarmak için arkadaşlarıyla birlikte yardım istediklerini söyledi. “Babam ve Münir hocamız çocuğu denizden alıp bana verdiler. Çocuğu kardeşim Recep ile birlikte kıyıya çıkardım. Kaybolan çocuğa çok üzüldüm. İleride onu gördüm” dedi.

‘KADINI KÜÇÜK KAHRAMANLAR GETİRDİ’

İlçeye bağlı Küçükköy Mahallesi’nde imamlık yapan Münir Saka (48), yüzme öğrettiği çocukların kahramanlıklarını da dile getirerek, “Çocukları özellikle dalgalı havalarda serinlesinler ve yüzme öğrensinler diye getirdim. Doğru akıntı var. mendirek ve buraya yüzenleri cezbediyor.Bir zamanlar 11 yaşında bir çocuk ‘annem boğuluyor’ dedi.Yardım istedi.Gidip çocuğu aldım, hatta boynuma sarıldı. yara hala boynumda.Daha sonra 18 yaşında bir kız çocuğu çıkardım.Küçük kahramanlarımız cankurtaran simidi yardımıyla kadını çıkardı.Karşı iş yeri sahibi botla bir adamı çıkardı sanırım. hanımefendi 5 dakika oksijensiz kaldı.” sözleriyle konuştu.

pendik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu