Haber

Tekvandoda Hatice Kübra İlgün dünya üçüncüsü

Dünya Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde milli sporcu Hatice Kübra İlgün, dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Meksika’nın Guadalajara kentinde düzenlenen şampiyonanın birinci gününde bayanlar 57 ve erkekler 80 kiloda karşılaşmalar yapılırken Türkiye’yi Hatice Kübra İlgün ile Hüseyin Kartal temsil etti.

Hatice Kübra İlgün, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2’nci cinste El Salvador’dan Alisson Montano’yu yenerek ismini son 16 tipine yazdırdı. Son 16 çeşidinde Avustralya’dan Stacey Hymer’i yenerek çeyrek finale yükselen ulusal tekvandocu, bu cinste Fas’tan Nada Laaraj’ı yenerek yarı final bileti aldı. Yarı finalde Tayvan’dan Chia-ling Lo ile karşılaşan Hatice Kübra İlgün, başa baş geçen mücadelede rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.Erkekler 80 kiloda tatamiye çıkan Hüseyin Kartal, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2’nci tıpta Şili’den Joaquin Churchill’i yenerek ismini son 16 çeşidine yazdırdı. Genç tekvandocu, son 16 cinsinde Moğolistan’dan Azbayar Altangerel’e çekişmeli bir çabanın akabinde 2-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Şampiyonada bugün üç atlet uğraş edecek. Bayanlar 62 kiloda İkra Kayır, 67 kiloda Mervenur Fazilet ile erkekler 87 kiloda Enbiya Taha Biçer tatamiye çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu