Haber

Tanzanya Devlet Başkanı komşusunun dolar için ‘yalvardığını’ söyledi

Tanzanya Devlet Lideri Samia Suluhu Hassan, ülkesinin mevcut ekonomik durumuna övgüde bulunarak, komşu bir ülkenin petrol almak için kendilerinden dolar talep ettiğini, hatta yalvardığını söyledi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada Hassan, Tanzanya’nın Doğu Afrika’nın en iyi performans gösteren ekonomisi olduğunu ve komşu bir ülkenin kendilerinden sürekli dolar talep ettiğini belirtti.

Kenya olduğu tahmin edilen ülkenin sadece bir hafta yetecek dolar rezervine sahip olduğuna dikkati çeken Hassan, “Komşularımıza göre çok iyi bir yerdeyiz. Onların rezervleri bir hafta bile yetmiyor ama dolarımız var. en az 4 ay yetecek kadar rezerv var. Buradan yakıt alabileceklerini garanti etmemiz için bize yalvarıyorlar.”

Hassan, ülkenin adından bahsetmezken, haftalardır döviz sıkıntısıyla boğuşan Kenya’daki şirketlerin Tanzanya’daki bankalara başvurduğu biliniyor.

Kenya Merkez Bankası verilerine göre şubat ayında 6,9 milyar dolar olan rezervler bu ayın aynı döneminde 6,6 milyar dolara geriledi.

Kenya şilini son haftalarda hem dolar hem de Tanzanya ve Uganda şilini karşısında değer kaybetmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu