Haber

Şenol Güneş: ‘Daha çok pozisyon üreten, daha çok gol atan takım olmak istiyoruz’

– Şenol Güneş: “Daha çok pozisyon üreten, daha çok gol atan takım olmak istiyoruz”

Beşiktaş Teknik Menajeri Şenol Güneş:

“Türk oyunculara para vermeyerek Türk parasını mı koruyoruz?”

İSTANBUL – Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, dönemin ilk maçını kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Daha çok pozisyon üreten, daha çok gol atan takım olmak istiyoruz.”

Trendyol Muhteşem Lig’in ilk haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü Gedson Fernandes’in golüyle 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Menajeri Şenol Güneş, “Sezonun ilk maçında ilk galibiyetimizi aldık. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Hızlı başlayamayınca yapmakta zorlandık. Rakibin dirençli oyun tarzıyla başlayan maçta istediğimiz buydu. Maçı kazanmak için yeterli pozisyon vardı. Amaç geç gelmekti. “Bu dönem bizi tedirgin etti. Maçlarımızı kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Kendi sahamızda UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig olmak üzere iki maç oynayacağız. Taraftarımızla buluşup bu iki maçı da kayıpsız geçeceğiz” diye konuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemini ile ilgili de konuşan tecrübeli teknik adam, “Zemin güzeldi ama ortam hoş değildi. Bu statta genelde sıkıntı yaşıyoruz. Ancak kazanmak istiyorsak ne olursa olsun kazanmak zorundayız. Yerin ve havanın kuralları ne olursa olsun. Seyircinin az olması üzücü. Önümüzdeki maçlarda taraftarımızın yanındayız. Birlik olup 90 dakikayı daha coşkulu göstermek istiyoruz” dedi.

“Ülke futbolunun uygunluğu için federasyonlar bazı kararlar alabilir”

Avrupa maçlarının oynanacağı haftalarda Süper Lig maçlarının ertelendiğini vurgulayan Şenol Güneş, “Federasyonlar ülke futbolunun güzelliği için bazı kararlar alabilir. Bu dünyanın her yerinde oluyor. Ben böyle bir duruma girmek istemiyorum. Bir tartışma. Hem Adana Demirspor hem de bizim açımızdan olumlu bir karar olabilir. Bu bahis hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

“Gedson sahanın en iyisiydi”

Maç sonunda genellikle bir isme odaklanmadığını ifade eden Güneş, “Oyunu hızlandırmak için değil, oyunun mantığını değiştirmek için değişikliklerimizi yaptık. Böyle oynayacaksanız” dedim. Devre arasında bazı oyuncularımla bunu değiştirelim. İkinci yarıda farklı bir takım mücadelesi yaşadık. Maçın adamı bence Gedson. “Salih ve Amir de bizim için çok değerli oyuncular. Cenk Tosun’un oyuna girmemesinin sebebi ise kendisini riske atmak istemememdir” dedi.

“Daha fazla pozisyon üreten ve daha fazla gol atan takım olmak istiyoruz”

Aldıkları galibiyete rağmen sahada daha canlı bir takım sergilemek istediğinin altını çizen Şenol Güneş, “Sezon başında oyuncuların performansları değişebilir. Sezon başında oyuncuların performansına göre hareket etmeliyiz. maç. bugün fatih karagümrük nasıl kapatması gerektiğini oynadı. iyi yaptı. diğerleri de yapacak. her kadro için geçerli. transferlerde favori olabilir ama değerli olan sahada oynanan oyundur. rakipleri hafife almayın.Bazen rakip şut çeker 10 pozisyonda şut atamazsınız.Lig maratondur zamanla oyuncularımızda değişiklikler olur.Mesela Pendikspor Hafta farklı yenildi ama Pendikspor yenilmez. Bugün kazanmayı hak ettik ama daha çok pozisyon üreten ve daha çok gol atan grup olmak istiyoruz.”

“Gelip gidecek yönetimlere sorun”

Döviz kurunun bu kadar arttığı bir dönemde harcanan paranın sorgulanması gerektiğini söyleyen Güneş, “Talisca ile ilgili söylediklerimde bir yanlışlık yok. Gel dedim. Talep var ama gerçekler farklı. Bunda da yalan var. Bizimkiler başvurdu ama vazgeçmeyi düşünmüyorlar. Ama yarın ne olur bilemeyiz.” Kimin geleceğini yönetimlere sorun. sen sorma Türk parasını böyle mi koruyoruz? Türk oyunculara para vermeyerek Türk parasını koruyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu