Haber

Rasmussen: NATO üyesi ülkeler Ukrayna’ya asker gönderebilir

Eski NATO genel sekreteri Anders Rasmussen, Vilnius’taki NATO zirvesinde, bir grup NATO ülkesinin, ABD de dahil olmak üzere üye devletlerin Kiev’e somut güvenlik garantileri vermemesi halinde Ukrayna’ya asker göndermeye istekli olabileceğini söyledi.

SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

ABD’nin NATO Büyükelçisi Julianne Smith, “Ukrayna’nın NATO ile olan ilişkilerinde ilerlediğinin sinyalini vermek için bir dizi seçeneği değerlendiriyoruz” dedi.

Rasmussen, “NATO, Ukrayna için net bir yol üzerinde anlaşamıyorsa, bazı ülkelerin bireysel olarak harekete geçebileceği açıktır. Polonya’nın Ukrayna’ya somut yardım sağlamakla çok meşgul olduğunu biliyoruz. ulusal temel ve Baltık devletleri tarafından takip edilme olasılığını, belki de karadaki birlik olasılığı da dahil olmak üzere, göz ardı etmem.

“Ukrayna Vilnius’ta hiçbir şey alamazsa, Polonyalılar içeri girip bir gönüllüler koalisyonu kurmayı önemli göreceklerini düşünüyorum. Polonya’nın duygularını küçümsememek lazım, Polonyalılar, Batı Avrupa’nın gerçek Rus zihniyetine karşı uyarılarını uzun süre dinlemediğini düşünüyorlar.”

Ukrayna’nın böyle bir askeri yardım istemesinin tamamen yasal olacağını söyledi.

aslanapa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu