Haber

Patrick Kluivert: “Adım adım gitmek istiyoruz”

– Patrick Kluivert: “Adım adım gitmek istiyoruz”

BÜKREŞ – Adana Demirspor Teknik Müdürü Patrick Kluivert, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme türü ilk maçında Romanya’nın CFR Cluj kadrosuyla deplasmanda oynadığı maç öncesi yaptığı açıklamada, “Adım adım ilerlemek istiyoruz.”

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda Romanya’nın CFR Cluj takımıyla karşılaşacak olan Adana Demirspor’un teknik direktörü Patrick Kluivert, maçın oynanacağı stadyumda basın toplantısı düzenledi.

Kendi grubunun gücüne ve oynayacağı oyuna odaklanacağını belirten Kluivert, “Milli takımda Rangelo Janga ile iyi bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Hem uzun boylu hem de kale önünde etkili bir oyuncu. Rakip takım için şunu söyleyebilirim, onlara çok bakmayacağım, “Biz buna hazırlandık, bunun için buradayız” dedi.

“İki maçta da iyi sonuçlar almak istiyoruz”

Teknik yöneticilik konusunda ilk deneyimi olmadığını ancak Adana Demirspor ile ilk kez resmi maça çıkacağını hatırlatan Hollandalı teknik direktör, “Bu benim ilk deneyimim değil. Daha önce antrenörlük yaptım. Adana Demirspor ile ilk deneyimim.Adana Demirspor için de heyecanlı bir süreç.Hangi gruptan çıkarsa bizim için heyecanlı bir süreç olacak.Kulüp tarihimizde ilk Avrupa maçı olacak.Tabii ki ilerliyoruz. Adım adım burada.Şimdilik 2 maçlık bir macera.Her iki maçta da yeteri kadar sonuç almak istiyoruz.Bunun için adım adım maç maç gidiyoruz.Hem Adana Demirspor’un tarihi bizim için de heyecan verici.Alabiliriz. O heyecanı tüm oyuncularımızda hissedin. Burada olmaktan mutluyuz” dedi.

“Önemli olan rakibe nerede ve ne zaman zarar verebileceğimizi düşünmek”

Kluivert, Cluj’un geçen sezona göre teknik direktör değişikliğinin nasıl olduğu ve kadrosuna 12 oyuncunun eklenmesinin bu sezon kendilerini nasıl etkileyeceğiyle ilgili bir soruyu yanıtladı:

“Son 2 maçı izledim. Organize olan, birlikte oynayan ve kendi mantalitesiyle oynayan bir takım. Değerli olan rakibi nerede, ne zaman boşa çıkarabiliriz diye düşünüyoruz. Takım nereye tepki verebilir. Bizim tepkilerimiz.” Topu kaybettiğimizde, topa sahip olduğumuzda geçiş oyununda çok değerliyiz. Doğal olarak rakibimize saygı duyuyoruz.”

“Onyekuru sakat değil”

Onyekuru’nun neden Avrupa kadrosunda yer almadığına da değinen Adana Demirspor’un teknik patronu, “Onyekuru sakat değil. Sadece oyuncunun kulüple ilgili belli noktaları var. Oradaki detaylar olağan, vermeyeceğim. Şu anda çok yetkin, formda.”

Stambouli: “Yarınki maç için çok heyecanlıyız”

Yarın oynanacak maçla ilgili düşüncelerini paylaşan Adana Demirspor oyuncusu Benjamin Stambouli, “Tabii ki çok heyecanlıyız. Amacımız burada oynamaktı. Döneme bu formda başlamak bizim için gerçekten sevindirici. böyle bir maç. Elimizden gelen her şeyi yaparak istediğimiz sonucu almak istiyoruz.”

“Öğretmenimizin oyun sistemini anlamaya çalışıyoruz”

Yeni teknik direktör Patrick Kluivert’in oyun sistemini anlamak için çalıştıklarını belirten deneyimli futbolcu, “Son 1 aydır birlikte çalışıyormuşuz gibi görünse de aslında bundan daha kısa bir süre. Bizim için dezavantaj gibi görünüyor, hızlı bir formda hocamıza ne verebiliriz, hocamızın bizden ne istediğini anlamaya çalıştık, en iyi formda çalıştık, hazırlandık, bu maç bizim için çok önemli. bizim kimyamız.”

“Böyle bir hocayla çalışmak hepimiz için olumlu bir durum”

Teknik direktör Kluivert ile çalışmanın verdiği his sorulduğunda Stambouli, “Şu anda 33 yaşında tecrübeli bir futbolcuyum. 20 yaşında genç bir futbolcu olsaydım daha çok etkilenirdim. Bu kadar eski, büyük bir futbolcuyla çalışmak çok değerli bir gelenektir.Bazı teknik direktörler futbolda çok eski olsalar da geçmişlerinde futbol yoktur.Teknik direktörümüzün geçmişinde futbol vardır.

“Cluj’a sonsuz saygımız var”

Rakiplerine saygı duyduklarını söyleyen Benjamin Stambouli, şu ifadeleri kullandı:

“Rakip hakkında yorum yapmayı seven bir futbolcu değilim. Konoplyanka ile anlaştılar. Eski grup arkadaşım. Onun burada olması beni mutlu ediyor. Dediğim gibi rakip takım hakkında yorum yapmıyorum. Cluj’a sonsuz saygım var.”

“Konoplyanka’nın bize karşı oynamaması iyi”

Stambouli, eski takım arkadaşı Konoplyanka hakkındaki düşüncelerini şu şekilde özetledi:

“Çok yetenekli bir oyuncu. Baskıyı kaldırabiliyor. Kanat olarak tehditkar bir oyuncu olabiliyor ve değerli maçlarda baskıyı kaldırabiliyor. Dortmund’a karşı bir derbi maçı hatırlıyorum. O baskı altında dayanılmaz bir performans sergiledi bence. Bize karşı oynamaması sorun değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu