Haber

Mimar Sinan memleketi Kayseri’de anıldı

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde başmimarlık yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri’de anıldı.

Melikgazi Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü münasebetiyle Melikgazi Belediye Başkanı Palancıoğlu ve Kayseri Mimarlar Odası tarafından Ağırnas’ta anma töreni düzenlendi.

Palancıoğlu, Mimar Sinan’ı ve eserlerini tanımak ve korumak amacıyla kutlanan 9 Nisan’ın büyük önem taşıdığını belirtti.

Palancıoğlu, Mimar Sinan’ın Türk milletinin gurur duyduğu ortak bir bedel olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“100 yıllık ömre 400’e yakın eser sığdırmış, şeref ve gurur kaynağı Mimar Sinan’ın hemşerisi olmaktan gurur duyuyoruz. Biz belediyeler olarak ona layık olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz de çabalıyoruz. Onun izinde, açtığı ufukta ilerlemek için, İlçemizi yeniden imar edip güzel eserler bırakmaya çalışıyoruz.Dünyaca ünlü mimarlık dehası Mimar Sinan’ı anmaya, sanatını ve fikirlerini yeni nesillere aktarmaya çalışmalıyız. sadece ülkemizin değil, dünya tarihinin en büyük mimarlarından biri olan Mimar Sinan’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, bu vesileyle tüm mimarlarımızın Mimarlar Günü’nü kutluyorum.”

haberdinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu