Haber

MHP’nin açık hava toplantıları Mersin ve Manisa’da yapılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, partisinin ilk açık hava toplantısını 28 Ocak’ta Mersin’de, ikinci açık hava toplantısını ise 4 Şubat’ta Manisa’da yapacağını duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, partisinin düzenleyeceği açık hava toplantılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, 31 Mart 2024’teki yerel seçim hazırlıkları kapsamında ilk açık hava toplantısının 28 Ocak’ta Mersin’de, ikinci açık hava toplantısının ise 4 Şubat’ta Manisa’da yapılacağını belirtti.

Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana büyük zorluklardan geçtiğini ve milletin önemli sınavlarla sınandığını belirterek, “Toplumsal çalkantılara, askeri darbelere, vesayet rejimi kurma çabalarına, ülkemizi ayakta tutma çabalarına rağmen” Batı’nın uydusu olarak görülen ve kurulduğu yıllardan sonra yaşanan şiddetli bölücü eylemlere maruz kalan Devletimiz, bağımsızlığını ve milletimizin bütünlüğünü korumayı başarmıştır.Aziz milletimiz, büyük geçmişinden beslediği tecrübesini devletimize yansıtarak devletimizi ayakta tutmuştur. Binlerce yıllık tarihi birikimi, köklü bir yönetim ve insanlık anlayışını toplumsal hayata aktaran Türk milleti, varlığını hedef alan her türlü iç ve dış tehdide sarsılmaz bir şekilde direnmeyi başarmıştır.” ve yıkılmaz bir direniştir” dedi.

“Bölücülük tehdidi azalmadı, tam tersine yoğunlaştı.”

Yalçın, Birinci Dünya Savaşı öncesinde emperyalist ülkelerin Türk milletini tarih sahnesinden silmek, yaşadığı coğrafyayı parçalamak amacıyla yaptığı gizli ve açık anlaşmaların kapısının aralandığını vurgulayarak, “Buna karşı kirli planlar var” dedi. Bölgede oynanan yeni oyunlar ve vekalet savaşlarıyla varlığımız ve topraklarımız hayata geçirilmeye çalışılıyor.” Bölücülük tehdidi azalmadı, tam tersine yoğunlaştı. Düşman pusuda, içerideki işbirlikçiler ise fitne ve komplo peşinde. Ancak birlik ve bütünlüğümüzü koruma, Cumhuriyetimizi yaşatma kararlılığı ve kararlılığı, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi büyük ve caydırıcı bir şekilde toplumsal vicdanlarda yer almaktadır. “MHP bu bilinci her zaman canlı tutma anlayışıyla siyasi faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

“Misak-ı Milli kararlarına sadakat, Türkiye’de siyaset yapan her siyasi partinin görevidir.”

Yalçın şöyle devam etti:

“Türkiye’nin, ayrılıkçı tehditlere karşı uluslararası hukuka dayalı meşru askeri operasyonlarını bile sorgulayacak kadar umursamaz davranan, bu uğurda can verdiğimiz şehitlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmaya cesaret eden siyasi partiler varken, bizim görevimizdir. milletimizin yanında kararlılıkla durmaktır.Bilindiği gibi son Osmanlı Mebusan Meclisi’nde 28 Ocak 1920’de kabul edilen Misak-ı Milliye ile yaşadığımız topraklardaki egemenlik haklarımızın ve bağımsızlığımızın savunulacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Türkiye Birinci Büyük Millet Meclisi’nde Misak-ı Milli’nin hayata geçirilmesi kararı alındı. Bu, “Tarihi beyannamede yer alan ilkeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi rehberi olmuştur. . Misak-ı Milli kararlarına sadakat, Türkiye’de siyasetle uğraşan herkesin ve her siyasi partinin görevidir. Misak-ı Milli’ye sadakat bir şeref borcudur.”

“İlk açık hava toplantımızı 28 Ocak’ta Mersin’de, ikincisini ise 4 Şubat’ta Manisa’da yapacağız.”

Cumhur İttifakını oluşturan siyasi unsurların Misak-ı Milli’nin bugünkü versiyonu olduğunu belirten Yalçın, “Partimizin mitinglerimizde kullanacağı seçim sloganlarından biri de ‘Millet Bizim, Türkiye Hepimiziz’ olarak belirlendi. MHP’nin tarihi 31 Mart 2024 Yerel seçim hazırlıkları kapsamındaki açık hava toplantılarının ilki 28 Ocak’ta Mersin’de yapılacak ve milli söz birliğimiz dünyaya ilan edilecek. Bir kez daha Cumhur İttifakı anlayışıyla bu güzide ilde ‘Mersin Bizim, Türkiye Hepimiz’ diyeceğiz. Partimizin ‘Manisa Bizim, Türkiye’ temalı ikinci açık hava toplantısı ‘Hepimiz Bizimdir’ Bizden’ 4 Şubat’ta Manisa’da yapılacak” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu