Ekonomi

Merkez Bankası dolar mı topluyor? gerçek ortaya çıktı

bazı medya organları tarafından öne sürülen “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün Kapalıçarşı’dan resmi yollarla döviz topluyor.”Argümanın hatasız olmadığı ortaya çıktı.

MERKEZ BANKASI’NIN DOLAR TOPLADIĞI İDDİASI

haberlerde “Döviz ihtiyacını Kapalıçarşı’dan karşılayan kurumlar arasına Merkez Bankası da katıldı. Banka her gün Çarşı’dan ‘tekerlekli demir sandıklarla’ dolar topluyor.terimler yer aldı.

Haberlerde, “Özel şirketlerden döviz borcu olan vatandaşlara ve kamuya kadar birçok alanda talep Kapalıçarşı’ya yöneldi. Verilen bilgilere göre sadece Merkez Bankası her gün 5 milyar TL’yi demir sandıklarla çarşıya getiriyor. ve karşılığında 260 milyon dolar topluyor.Katı kurallardan kaçan şirketler de yüzünü Kapalıçarşı’ya çeviriyor.Merkez Bankası’nın çarşı tarihinde ilk kez bu formda döviz topladığını kaydeden Kapalıçarşı kaynakları, Bu nedenle ilk kez çarşıdaki döviz fiyatları piyasanın üzerine çıktı” dedi.söylendi.

İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN SORUMLULUK REDDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün Kapalıçarşı’dan resmi yollarla döviz topluyor”İddianın doğru olmadığı belirtildi.

İşte açıklama:

Söz konusu araçlar günün sonunda Kapalıçarşı’daki kuyumcular ve döviz bürolarının kasalarında saklamak istemedikleri nakit para veya altını taşımak için kullanılan özel şirket araçlarıdır. Araçların üzerinde “Kamu hizmet aracıdır” ibaresi Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü gerekliliklerine uygun olarak bulundurulmaktadır. TCMB, Kapalıçarşı’da herhangi bir döviz alım satım faaliyetinde bulunmamakta olup, habere konu olan görüntülerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmamaktadır.

basciftlikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu