İş

Kazanç çağrısı: Dyadic International 2023 mali yılı sonuçlarını olumlu olarak açıkladı

Dyadic International (DYAI), 28 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği yılsonu konferans görüşmesinde de belirttiği üzere 2023 mali yılını olumlu bir şekilde tamamladı. CEO Mark Emalfarb, şirketin özellikle C1 teknolojisini kullanarak protein üretimi alanındaki ilerlemelerini ve hızlı büyüme potansiyelini vurguladı.

Bu teknoloji hızı, üretkenliği ve etkinliği ile tanınmış ve Dyadic’in DYAI-100 aşısının başarılı Faz I insan denemesinde etkili olmuştur. Şirketin mali durumu, 31 Aralık 2023 itibariyle 7,3 milyon dolar nakit ve menkul kıymet ve bir önceki mali yıla kıyasla daha düşük net zarar ile güçlü görünmektedir.

Önemli Çıkarımlar

  • Dyadic’in C1 teknolojisi protein üretim endüstrisinde ilgi görmeye başladı.
  • DYAI-100 aşısının başarılı Faz I insan denemesi, güvenlik ve potansiyel etkinliği gösterdi.
  • Aşı geliştirme ve üretimi için ilk 10’da yer alan iki ilaç firması ile işbirlikleri kuruldu.
  • Hem farmasötik hem de farmasötik olmayan sektörlerde gelir akışlarını genişletmeye odaklanıldı.
  • Ar-Ge ve genel giderlerdeki azalma mali yıldaki net zararın azalmasına neden oldu.
  • Şirket, endüstri ortaklarının ilgisini çekmektedir ve stratejik ortaklıklar ve anlaşmalar sağlamıştır.

Şirket Görünümü

  • Dyadic, yenilikçi platformları aracılığıyla hissedar değerini artırma konusunda iyimserdir.
  • Şirket, C1 teknolojisini kullanarak bulaşıcı hastalıklar için mesajcı RNA ve monoklonal antikorlar geliştirmeyi ve ticarileştirmeyi planlıyor.
  • Hayvan sağlığı pazarında uzun vadeli ortaklıklar Dyadic’in odaklandığı alanlardan biri.

Ayıda Öne Çıkanlar

  • Şirket 6,8 milyon dolar veya hisse başına 0,24 dolar net zarar bildirdi.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Başarılı aşı denemesinin ardından önde gelen ilaç şirketlerinin ilgisi artmıştır.
  • Öz sermaye bileşenleri de dahil olmak üzere potansiyel gelir ve ürün fırsatları içeren ortaklıklar yürürlüktedir.

Kaçırılanlar

  • Kazanç görüşmesi sırasında belirli bir eksiklik bildirilmemiştir.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, ürünleri ticarileştirme ve seyreltici olmayan finansman elde etme stratejisini tartıştı.
  • Dyadic, ilaç ve sanayi şirketleriyle daha önce yapılan ve önemli miktarda peşin nakit sağlayan anlaşmaların altını çizdi.
  • Odak noktası, özsermayeyi korumak yerine nakit, kilometre taşları ve telif hakları elde etmek olmaya devam ediyor.

Dyadic’in stratejik yaklaşımı, Faz I klinik çalışmasının sona ermesi ve yönetim teşvikleri ile iş geliştirme maliyetlerindeki azalmaya bağlı olarak Ar-Ge giderlerinin 4,5 milyon dolara ve genel giderlerin 5,8 milyon dolara düşmesiyle olumlu sonuçlar veriyor gibi görünüyor.

Şirketin özellikle hayvan sağlığı pazarındaki işbirlikleri, daha yüksek marjlardan yararlanmayı ve salgınların küresel tedarik zinciri üzerindeki etkisini ele almayı amaçlamaktadır. Ayrıca, Dyadic’in mikrobiyal platformların terapötik olmayan kullanımları ve çeşitli endüstriler için biyo-endüstriyel sınıf enzimlerin geliştirilmesi konusundaki çabaları, gelir akışlarının çeşitlendirildiğini göstermektedir.

Şirketin yaşam bilimleri endüstrisinde inovasyon ve ticarileştirmeye olan bağlılığı ve uygun fiyatlı aşı ve terapötiklere küresel erişime odaklanması, onu önümüzdeki mali yılda potansiyel büyüme için konumlandırıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Dyadic International’ın 2023 mali yılı umut verici gelişmeler gösterdi ve InvestingPro verileri şirketin performansı ve hisse senedi değerlemesi için ek bağlam sağlıyor. Piyasa değeri 48,39 milyon dolar olan Dyadic, 2023’ün 4. çeyreğinde sona eren son on iki ay itibariyle 8,23 gibi yüksek bir Fiyat / Defter katsayısıyla işlem görüyor.

Bu değerleme ölçütü, yatırımcıların yüksek büyüme beklediğini veya şirketin varlıklarının öz sermaye değerine göre oldukça değerli olduğunu göstermesi açısından dikkat çekicidir.

Şirketin 2023’ün 4. çeyreği itibariyle son on iki aylık geliri 2,9 milyon dolar olup, brüt kâr marjı %31,84’tür ve bu da sattığı ürünlerde sağlam bir kârlılığa işaret etmektedir. Bununla birlikte, Dyadic, -8,19 milyon dolarlık düzeltilmiş işletme geliri ve aynı dönem için -278,62% işletme geliri marjı ile kanıtlandığı gibi, Ar-Ge ve ticari faaliyetleriyle ilgili maliyetleri vurgulayarak işletme geliri ile ilgili zorluklarla karşılaştı.

Dyadic için InvestingPro İpuçları, şirketin finansal istikrar için olumlu bir işaret olan borçtan daha fazla nakde sahip olmasına rağmen, son on iki ayda kârlı olmadığını ortaya koyuyor. Ayrıca, şirket temettü ödemiyor, bu da gelir odaklı yatırımcılar için dikkate alınması gereken bir husus olabilir. İşin iyi tarafı, Dyadic geçen ay %19,29 fiyat toplam getirisi ile güçlü bir getiri elde ederek son gelişmelerin ardından yatırımcı güvenine işaret etti.

Daha derin analiz ve daha fazla ipucu isteyenler için InvestingPro, Dyadic için toplam 6 InvestingPro İpucu da dahil olmak üzere ek bilgiler sunuyor. Bu değerli ipuçlarına ve ölçümlere erişmek için InvestingPro’da InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı düşünün.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu