Yaşam

İzmir Metro’nun 26 personeli daha yeterlilik belgesini aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzmir Metro A.Ş. çatısı altında vazife yapan 26 işçi demiryolu yol imal, bakım ve onarımcısı olarak ulusal mesleksel yeterlilik dokümanını aldı. İzmir halkına verdikleri hizmet konusunda yetkinliklerini kanıtlayan çalışana evrakları merasimle verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İzmir Metro A.Ş.’nin 26 işçisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden, raylı sistemler alanında belgelendirme yapmaya yetkili birinci kurum İstanbul Uygulamalı Gaz ve Güç Teknolojileri Araştırma Mühendislik A.Ş. (UGETAM) tarafından mesleksel yeterlilik evrakını aldı. Demiryolu yol üretim, bakım ve onarımcısı olan 26 işçi İzmir Metro A.Ş.’nin Halkapınar’daki idari binasında yapılan merasimle UGETAM Genel Müdürü Sema Akça Oflas ve İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev tarafından evraklarını aldı.

2019’da 69, 2020’de 195 İzmir Metro A.Ş. çalışanı “Kent İçi Raylı Sistemler Tren Sürücüsü”, “Kent İçi Raylı Sistemler Trafik Kontrolörü” ve “Kent İçi Raylı Sistemler Katener Bakım Elemanı” alanlarında mesleksel yeterlilik evrakı almaya hak kazanmıştı.

Bugüne kadar toplam 290 işçisini belgelendiren İzmir Metro A.Ş. “Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarımcısı” alanında da tüm çalışanını belgelendiren birinci kuruluş oldu. Yeni periyotta bakım işçileri için de ortak çalışmalara devam edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu