Haber

HDP: ‘AKP, misafirhaneye 600 asker-polisi kaydettirdi’

Şırnak, Ağrı ve Diyarbakır’ın ardından Mardin’de de ‘taşınan seçmen’ konusu gündemde. 31 Mart 2024 Yerel Yönetim Seçimlerine kısa bir süre kala, Mardin’in Savur ilçesinde geçtiğimiz ay 600 polis ve askerin farklı adreslerde kayıt yaptırdığı belirtildi.

Konuyla ilgili Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Selahattin Önder, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ndeki polis-asker kayıtlarına şahit olduğunu belirtti.

‘KONUKEVİNE 600 KAYIT’

AK Parti’nin ilçe belediyesini kazanmak için kente asker ve polis kaydettirdiğini belirten Önder, “Bu kayıtlar bildiğimiz şeyler. 2019 seçimlerinde yaklaşık 1.500 oy bu şekilde dışarıdan getirildi. Şimdi istiyorlar” dedi. Bugün 600 kişinin taşındığına bizzat şahit oldum.” ” söz konusu.

Önder, kayıtların “misafirhane” denilen adreste yapıldığına dikkat çekerek, “Yasalara göre misafirhanede kayıt yapılamıyor. Bunlar misafirlerin kalabileceği, ailelerin kayıt edilemediği yerler.”

İLÇE VALİLİĞİ MUHTEŞEMLERİ TOPLADI

Önder, yeni atanan kaymakam ve ilçe kayyumu Fatih Çevik’in muhtarları topladığını ve köylerine hizmet verilmediğini söyleyen muhtarlara şöyle dediğini söyledi: “Sizin köyünüzden oy yok. oy yok, hizmet yok, AK Parti’ye oy vermeyenleri “oylarını devlete vermemekle” suçladı.

Önder, tüm bu olayların yerel seçimlerle bağlantılı olduğuna dikkat çekerek, “Yapılacak seçimlerin tartışmalı olacağı zaten açık.” Lider, oy kaydırmaya karşı gerekli uygulamaları yapacaklarını, kaymakamın muhtarlara yaklaşımını kabul etmeyeceklerini vurguladı.

İLÇEDE OY DAĞILIMI

Son 5 yılda yapılan seçimlerle karşılaştırıldığında; İlçenin 16 bin ile 16 bin 500 arasında seçmeni var. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5 bin 765 oy aldı. AK Parti ise 5 bin 1 oyla kaldı. Oy farkı sadece 764 oldu.

14 Mayıs 2023’te yapılan genel seçimlerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 5 bin 560 oy aldı. AKP ise 4 bin 216 oy aldı.

İki seçim dikkate alındığında son dönemde yaşanan “seçmen taşıma” süreci kentteki seçim sonuçlarını doğrudan etkileyebilir. (HABER MERKEZİ)

gencajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu