Haber

Fatih Portakal ‘Yalnız Gidecekler’ Dedi, Asgari Ücretin Kulislerini Paylaştı! ’18 Bin Telaffuz Edildi Ama…’

Gazeteci Fatih Portakal, merakla beklenen yeni asgari fiyatla ilgili edindiği kulis bilgilerini paylaştı. Açıklanması planlanan rakamla ilgili olarak Portakal, “Anladığımız kadarıyla hepsi birden gidecek” diye konuştu ve ekledi, “Görüştüğüm 1-2 kişiye göre asgari ücret beklentisi şu şekilde olacak: 16 bin 500 ve 16 bin 900 lira.”

Kasım ayının ortalarına gelindiğinde 2024 yılında asgari fiyatın ne kadar olacağı ve kaç kat artırılacağı sorusu vatandaşların kafasında soru işaretleri yaratmaya başladı.

YouTube kanalında yayın yapan gazeteci Fatih Portakal, 2024 asgari fiyatına ilişkin elde ettiği kulis bilgilerini paylaştı. Portakal, ‘Asgari ücretin ne kadar olacağını Aralık ayının son haftasında öğreneceğiz. 2024’te iki kez mi belirlenecek bilmiyorum. “Ama anladığımız kadarıyla yalnız kalacaklar” dedi.

Tarafların aralık ayında buluşacağını belirten Portakal, edindiği kulis bilgilerini paylaşarak, ‘Konuştuğum 1-2 kişiye göre asgari ücret beklentisi 16 bin 500 ila 16 bin 900 lira arasında.’ sözlerini kullandı.

Portakal, şu ifadeleri kullanarak konuşmasına devam etti: ’18 bin açıklandı ama çalışma maliyetini çok etkileyeceği için işveren tarafından istenmedi. Enflasyon hedefinden sapılacağı için hükümet bunu istemedi.’

cayiralanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu