Ekonomi

Devletten aldığı destekle yılda 5 bin ana arı üretiyor: Tanesi 300 lira.

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde devletten yüzde 70 hibe alarak yılda 5 bin ana arı üreten Aydın Payar, her birini 300 liraya tüm ülkeye satıyor.

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesindeki Kılıçlar Bal Ormanı’nda arıcılık yapan Aydın Payar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün KOP projesinden yararlanarak yüzde 70 hibe ile ana arı üretimine başladı. Yılda 5 bin ana arı üreten Payar, sayısını 300 liraya tüm ülkeye satıyor. Ürettiği arıları Türkiye’nin farklı illerine kargo ile gönderdiğini belirten Aydın Payar, “Kraliçe arı kovana hakimdir. Komutan kraliçedir. Komutan kraliçedir. Bin tane ana arımız var. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yüzde 70 hibe aldık. Bin civarında ana arı üretip Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderiyoruz” dedi.

“Çalışmak çok zor”

Üretilen kraliçe arının soğuk hava koşullarına da dayanıklı olduğunu belirten Payar, “Ürettiğimiz kraliçe arının cinsi ‘Befa’dır. Soğuğa ve hastalıklara karşı dayanıklıdır.Çok sakin ve oldukça verimli bir ırktır.Türkiye’de sadece 4-5 adet üremektedir.Üstecisini yurt dışından getirdik.Türkiye’nin her yerine günde 300 adet kargo göndermekteyiz.Fiyatı Ana arı 300 lira. İşçiliği çok fazla. Zor, günde 10 defa bakmak gerekiyor. 500 arıya tek başıma bakıyorum ama ana arıya bakmak zor” diye konuştu. söz konusu.

“Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz”

2 kişiyle birlikte yetiştirdiği arılarla ilgilendiğini belirten Payar, “Özel imal edilmiş kutu kafesler var. İçine bal ve pudra şekeri ile yapılan kekleri koyuyoruz. Bir başkasına da ana arı ve 6-7 işçi arıyı koyuyoruz. Dünyanın her yerine gönderiyoruz” dedi. – KIRIKKALE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu