Haber

Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nu destekliyor, Erdoğan’ı tehdit ediyor

Edirne’deki cezaevinden İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtlayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun… “değişim ve demokrasi için samimi çaba göstermek”ifade etti.

“KÜRT OYLARI SEÇİMİ BELİRLEYECEK”

“Kürtler ortak cumhurbaşkanı adayını önemsiyor”Demirtaş, aynı zamanda Kürt seçmenin CHP genel başkanının kampanyasından umutlu olduğunu ancak nihai bir karar vermeden önce sürecin biraz ilerlemesini bekleyeceklerini söyledi.

Demirtaş, “Kürt seçmeninin desteğini almayan bir parti hiçbir zaman iktidara gelmemiştir. Bu seçimde de Kürtler belirleyici olacaktır.”söz konusu.

“ERDOĞAN TOPLUMU BÖLÜYOR” AÇIKLAMASI

“Türkiye giderek baskıcı/otoriter bir rejime dönüştü”Demirtaş, şunları söyledi: “Erdoğan bu seçimi kazanırsa Türkiye yeni bir diktatörlüğe geçiş yapmış olacak”söz konusu.

Eski HDP lideri Demirtaş, “Erdoğan toplumu bölerek iktidarda kalmayı başardı. Muhalefetin birliği kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için olduğu kadar seçimi kazanmak için de önemli.”değerlendirmesini yaptı.

“SEÇİMDEN SONRA BENİ HAPİSTEDE TUTABİLECEK MİSİNİZ BAKACAĞIZ”

“Siyasetten hiç ayrılmadım ve mücadelenin içinde yer almaya çalışıyorum”Demirtaş, şunları söyledi: “Erdoğan açıkça beni hapiste tutacağını söylüyor. Bunu söyleyip söylemeyeceğini seçimden sonra göreceğiz.”o devam etti.

KAYNAK: HABER7

yuregirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu