Haber

CHP’den “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Resepsiyonu”… Kılıçdaroğlu: “Hayal Ettikleri Cumhuriyeti Kurdular.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin düzenlediği “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Resepsiyonu”na katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet bir gecede kurulan ya da bulunan bir fikir değil, adım adım, bedeli ödenerek ulaşılan bir hedeftir. Cumhuriyet aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal’in de gençlik hayalidir. Atatürk… 25 yaşındaki vatan ve millet sevdalısı genç bir subayın eseri olan bu hayat gidişatı, onun ülkesine, milletine, milletinin egemenliğine olan sarsılmaz inancının hikayesidir. millet ve kararlı bir çaba… Her şeyi milletiyle birlikte milleti için yapan bir liderin ülkesine bırakabileceği en güzel hediye, bağımsız bir Cumhuriyettir. Biz, Büyük Önder Atatürk ve yol arkadaşlarının çizdiği yolun takipçisiyiz. “100 yıl sonra yeni bir misyon ve hedefle birlikteyiz. Hayal ettikleri Cumhuriyeti kurdular. Misyonumuz güzel Cumhuriyetimizi tam bir demokrasiyle taçlandırmaktır” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte bu akşam Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirildi; ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Resepsiyonu’na katıldı.

Resepsiyona; TBMM Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP eski genel başkanları, CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, CHP PM üyeleri, CHP Küme Başkan Yardımcıları Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın, CHP milletvekilleri, eski CHP milletvekilleri; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar; CHP Lider Adayı İlhan Cihaner; Toplantıya sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri katıldı.

Resepsiyonda ilk olarak “Cumhuriyet’in 100. Yılı” filmi gösterildi. Kısa filmin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“CUMHURİYET BİR GECEDE OLUŞAN BİR FİKİR DEĞİLDİR,

DİKİŞLE YAPIŞTIRMA, BELİRTİLEN BİR FİYATA ULAŞILAN BİR HEDEFTİR. CUMHURİYET AYNI ZAMANDA BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GENÇLİK HAYALİDİR”

“Ulu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimiz 100 yaşına girmiştir. İkinci yüzyılın arifesindeyiz. Bu kutlu günü yaşamaktan ve bu günü Önder olarak görmekten tarifsiz gurur duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki büyük eserinden biri. Memnun kaldığımı belirtmek isterim. Değerli arkadaşlarım; Cumhuriyet ne demektir? En güzel tanımı Cumhuriyeti kuran Büyük Atatürk vermiştir. Atatürk ‘Cumhuriyet özellikle yetimlerin yardımıdır’ dedi. Çünkü Cumhuriyet, birlikte çalışmanın, birlikte yükselmenin yoludur. Çünkü Cumhuriyet, eşitliktir, özgürlüktür, yani adalettir. Cumhuriyet bilgidir, bilimdir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet, demokrasi yolunun ilk ve en önemli adımıdır. Cumhuriyet bir gecede kurulan ya da icat edilen bir fikir değil, bedelini ödeyerek adım adım ulaşılan bir hedeftir.Cumhuriyet aynı zamanda Büyük demektir Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de gençlik hayalidir.

“1906 YILINDA 25 YAŞINDAKİ MUSTAFA KEMAL, NİHAİ HEDEFİNİ ‘MİLLETE HAKİM KALDIRMAK’ OLARAK TANIMLIYOR”

‘Gençlik rüyası’ dediğime dikkat edin. Büyük Atatürk’ün 28 Ekim 1923 akşamı ‘Beyler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ sözünü çok yerinde bilir ve hatırlarız. Bu ifade doğrudur ve buna göre yapılmıştır. Ama bu sözün arkasında yılların emeği, yılların emeği, yılların düşüncesi var. Atatürk’ün Cumhuriyet hedefi, 1906 yılında Şam’daki görevinden gizlice geldiği Selanik’te arkadaşlarıyla yaptığı toplantıyla başladı. Hüsrev Sami Kızıldoğan, ‘Vatan ve Hürriyet: İttihat ve Terakki’ başlıklı yazısında bu geceki toplantının ayrıntılarını yazıyor. ‘. Toplantıda Atatürk, Şam’daki görevi sırasında kurduğu ‘Vatan ve Özgürlük Cemiyeti’ hakkında bilgi verdi. ve asıl amacını ‘milletin hakimiyetini sağlamak’ olarak açıklıyor. Görmek; 1906 yılında 25 yaşındaki Mustafa Kemal, nihai hedefini ‘Milleti hakim kılmak’ olarak tanımlıyor. O gece Atatürk konuşmasını tamamladıktan sonra Hüsrev Sami Bey’e dönerek silahını masanın üzerine koymasını istedi. Hüsrev Sami Bey o anı şöyle anlatıyor: ‘Taşıdığım Browning silahını masanın üzerine koydum. Hepimiz elimizi bu silaha koyduk ve ölene kadar bu kutlu dava uğruna çalışacağımıza yemin ettik…’ Böylece Mustafa Kemal ve arkadaşları, milletin egemenliğine olan inançlarını bir yeminle sürdürüyorlar. Ve unutmayın; Bu yemin daha sonra ‘Hakimiyet milletindir’ ilkesiyle somutlaşır.

“BU HAYAT AKIŞI, VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN, SARSILMAZ İMANINI SEVEN, HEM ÜLKESİNDE, HALKINDA, MİLLET EGEMENLİĞİNDE KARARLI MÜCADELE EDEN 25 YAŞINDAKİ GENÇ BİR SUBURUN HİKAYESİDİR”

Bu hayat gidişatı, 25 yaşındaki genç bir subayın ülkesine, milletine, milletinin egemenliğine olan sarsılmaz inancının ve kararlı mücadelesinin hikayesidir. Her şeyi milletiyle birlikte milleti için yapan bir liderin ülkesine bırakabileceği en güzel hediye bağımsız bir Cumhuriyettir. Ulu Önder Atatürk ve yol arkadaşlarının çizdiği doğrultuda, 100 yıl sonra yeni bir misyon ve hedefle birlikteyiz. Hayal ettikleri Cumhuriyeti kurdular. Bizim görevimiz güzel Cumhuriyetimizi tam demokrasiyle taçlandırmaktır. Çünkü Mustafa Kemal diyor ki, ‘Demokrasinin tam ve en açık yönetim biçimi Cumhuriyet’tir.’ Demokrasinin eksiksiz ve farklı olması için çalışacağız ve çaba göstereceğiz.

“Yaşasın CUMHURİYET. Yaşasın DEMOKRASİ”

Sevgili dostlarım siz de biliyorsunuz; Gerçek bir demokrasiyi inşa etmenin yolu çetin, zor ve meşakkatli olabilir. Ama Cumhuriyeti kurarken asla pes etmediler. Onların izinden giden bizler de aynı hedef doğrultusunda çalışacak ve asla pes etmeyeceğiz. Sayın Katılımcılar; Sana ‘arkadaşlarım’ dedim. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu keyifli akşamda bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza bir kez daha saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın demokrasi.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından “100. Yıl Cumhuriyet Marşı” çalındı. Kılıçdaroğlu, marşın şairi Aysun Öner’e çiçek vererek teşekkür etti.

Resepsiyon, şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki Antakya Medeniyetler Korosu konseriyle devam etti.

Resepsiyon, Gazze’deki yoğun bombardıman nedeniyle planlanandan erken sonlandırıldı.

seferihisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu