Haber

Batman’da muhtar Fatma, depremzede 16 aileyi mahalledeki evlere yerleştirdi.

Fatma Türkan, KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından muhtarlığını yaptığı Batman’ın Sağlık Mahallesi’ne depremden etkilenen 16 aileyi yerleştirdi. Depremzedeleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideren Türkan, “Onlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizler sel mağduru bir halk olarak bunun acısını yaşadık ve onları şimdi daha iyi anlıyoruz. Bir halk, onları kucaklayın ve bu devam edecek. Bu bir kereye mahsus değil. Her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından yaklaşık 12 bin depremzede Batman’a gelerek yaşamaya başladı. Fatma Türkan, muhtarı olduğu Sağlık Mahallesi’ne 16 aileyi yerleştirerek, onların beyaz eşya ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. Batman halkının da depremzedelere yardımda bulunduğunu belirten Muhtar Türkan, “Ülkemiz büyük bir deprem yaşadı. Depremin ardından 12 bin depremzede Batman’a geldi. Bu depremzedelerden 16’sı mahallemize yerleşti. Mahalleli olarak biz de depremzedelere yerleşiyoruz.” barınma ihtiyacı olanlara barınma sağladık Eşya yardımında bulunduk ihtiyaç sahiplerine yemek yardımında bulunduk İnsanımızla ve hayırseverlerle birebir görüşüp ihtiyaçlarını ilettik Onlar her zaman depremzedeleri kucaklayarak iyi niyetlerini gösterdiler. Ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ve etmeye de devam ediyorlar. Biz de onları sonuna kadar koruyacağız. Biz de sel mağduru bir halk olarak çile çektik ve onları şimdi daha iyi anlıyoruz. Biz halk olarak onlara sahip çıkıyoruz ve bu devam edecek. Bu tek seferlik bir olay değil. Her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi’ndeki 3 katlı binanın 2’nci katında meydana gelen depremde yaralanan ve giremeyen Ayten Ortaokulsoy, ‘Onlarla tanışır tanışmaz bize her kapıyı açtılar’ ev, Batman’a gelen depremzedeler arasında yer alıyor. “Artık Batman’da yaşıyoruz. O an dünya çöktü. ölüyoruz dedik. Çünkü duvarlar üzerimize geliyordu. Elektrik gitti. Çocuklarımı ve karımı uyandırdım. Kendimizi dışarı attık. Yağmur yağıyordu ve geceydi. Ben de geri döndüm ve paltoları aldım. Sabah. Sabaha kadar dışarıda kaldık. İçeri girdik. Gündüz yine deprem oldu. Yine duvarlara baktık, evden çıktık. Eşimin Batman’da bir arkadaşı vardı. Bir ablamız 2 ay bizi misafir edecek. Eşim iş bulursa burada kalacağız. Tanrı kutsasın. Aslında. “Tanıştığımız anda çok şükür bize her kapıyı açtılar. Hepsi muhtar ablanız sayesinde. Burayı biz şahsen bilmiyoruz. Bize her yerde rehberlik etti” dedi.

haber-sariveliler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu