Ekonomi

Almanya Maliye Bakanı, 63 yaşında emekli olanların kısa süreli işlerde çalışması gerektiğini söyledi

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, ülkede 63 yaşında emekli olanların kısa süreli işlerde çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Bakan Lindner, Funke medya grubuna yaptığı açıklamada, 63 yaşında emekli olanların neredeyse ikramiye aldığını savunarak, “İş piyasasına açık olan ancak sosyal haklarla yaşayan milyonlarca insan var. Bu insanları en az bir mini işle işgücü piyasasına girmeye teşvik etmeliyiz.” söz konusu.

Linder, ülkenin refahının düşmemesi için daha fazla çalışma saati talep eden bazı iktisatçıların, “İnsanların emekliliklerini finanse etmek yerine 63 yaşında daha uzun süre çalışmak istemeleri için neden teşvikler yaratmıyoruz” dedi. sözünü kullandı.

Lindner, ülkede haftada dört gün çalışma tekliflerini de reddederek, “Haftada dört gün yapılan tartışmalar, uzun vadede sosyal seviyemizi ve çevre standartlarımızı finanse etmemize yardımcı olmayacak” dedi. dedi.

Şu anda Almanya’da emeklilik yaşı 65’tir, ancak bu yavaş yavaş 67’ye çıkarılmaktadır. 2031’den itibaren çalışanlar sadece 67 yaşında emekli olmaya hak kazanacak.

Ülkede emekli olabilmek için en az 5 yıllık emekli maaşı primi yatırmak gerekmektedir.

63 yaşında emekli olma hakkı, önceki hükümetler döneminde sadece 1953’ten önce doğanlar için istisnai bir düzenlemeydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu