Haber

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman: Pek çok şeyi geliştirmemiz gerekiyor

Adana Demirspor Teknik Müdürü Hikmet Karaman, Pendikspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, teknik olarak birçok şeyi geliştirmeleri gerektiğini belirterek, “Takım kimliğini, oynayacak ilk 11’i, gelen oyuncu grubunu toparlamamız lazım. “en kısa sürede dışarı”.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda Pendikspor’a 2-1’lik skorla mağlup oldu. Maçın ardından Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maçın 67. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Nabil Alioui’nin elinde kırık olduğunu belirten Karaman, “Şimdi doktorumuzla konuştum, yeni transfer olan oyuncumuz Nabil’in elinde kırık vardı. Oyunu bırakmak zorunda kaldı, bizim için önemli bir oyuncuydu, Emre de sakatlandı ve gitti, bu nedenle ikinci yarının ilerleyen saatlerinde rakip 10 oyuncuya kalınca bu iki oyuncunun oynayacağını düşündüm. Bireysel yetenekleri ve kaliteleriyle skorda çok etkili bir rol oynadılar. Ancak ikisinin de gitmesi gerekiyordu. Teknik olarak birçok şeyi geliştirmemiz gerekiyor. Yeni gelen oyuncu grupları var, ayrılan oyuncu grupları var. “Oyuncularımız var.” transfer olup gelecek arkadaşlar. Yusuf Sarı ve Balotelli gibi aramıza katılması gereken oyuncu grupları var. Takım kimliğini, oynayacak ilk 11’i ve gelip giden oyuncu grubunu toplamamız gerekiyor” dedi.

“Biz ne kadar hata yapıyorsak hakem arkadaşlarımız da hata yapıyor.”

Maçta hakem kararları hakkında konuşan Hikmet Karaman, “Biz ne kadar hata yapıyorsak, hakem arkadaşlarımız da hata yapıyor. Ofsaytı hızla kaldırdı. Duruma bir bakın. Yarı otomatik sistem geldi. pahalıdır koç, neden bayrağı kaldırıyorsun? Bakın geçen hafta liderimiz ceza aldı, bu hafta zor oldu.” Kendini geri tuttu. Böylece bitti millet. Baksınlar. Daha sonra değerlendirmenizi yapın. Baktık, gol gibi görünüyor. Muhtemelen karar verilmesi çok zor bir durum. Hakem arkadaşlarımızın avantaj kurallarını doğru uygulamaları gerekiyor. 7 dakikalık uzatma süresi var. 10 oyuncu değişti İkinci yarıda 8 oyuncu değişti. Bu dönemler çok değerli. 7 dakika fazla mesai veriyorsunuz. Uzatmalarda rakip en az 4 dakika çalıyor. Hakemlerimizin de bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız çok önemli bir maç var. Aramıza gelecek yeni kadroyla, sakatlıkları atlatan oyuncularla ve taraftarlarımızla. “Bir an önce 3 puanı toplayıp, kendimizi sağlam bir yerde bulmak istiyoruz” dedi.

“Adana Demirspor’un altyapısında çok başarılı oyuncular var”

Adana Demirspor’da ilk maçına çıkan 15 yaşındaki Ozan Demirbağ’ın çok yetenekli bir oyuncu olduğunun altını çizen deneyimli çalıştırıcı, “Ozan hakkında konuşmak istemedim. Çünkü onu oynattırmak istemedim. Pozisyona dokunursa maç 2-2 olur.Adana Demirspor’un altyapısında 3 oyuncu var. -4 oyuncu var. Bu oyuncularla 3-4 hafta çalışmam gerekiyor. Çalıştığım zaman alırım. onları da oyuna katın.Onlar da yetenekli çocuklar.Lider Murat Bey tecrübemize ve antrenörlüğümüze güvenerek bizi buraya getirdi.Çünkü Adana Demirspor yeni bir oluşumdan geçiyor.Kolay değil.Bakın onlar ilk. “İlk kez gelen iki oyuncu ilk 11’de oynadı. Sadece taktik, konuşma ve görsellik üzerine çalıştık. Biraz dinlenmeye ihtiyacımız var. Ancak biz hem kendi tecrübemizle, hem de oyuncuların heyecanıyla bu süreyi minimuma indirmek istemiyoruz ve o tehlikeyi de yaşamak istemiyoruz” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu